„– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata. (…)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.” Mistrz i Małgorzata, M. Bułhakow

Przedmiotem projektu była adaptacja na luksusowe apartamenty artystyczne dla klubu Sassy, XIX wiecznych pomieszczeń magazynowych – spichlerzy na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Przedstawiliśmy ideę 4 apartamentów adekwatnie do kontekstu miejsca: Morze, Ogród, Miasto i Ogień.

  Apartament Ogród – Bohema ma przenieść nas do raju,  ma być miejscem celebrowania ważnych momentów w naszym życiu, a jednocześnie ma być wygodnym luksusowym pokojem hotelowym.  Mieliśmy tu problem z wysokościami pomieszczeń oraz z niedoświetloną przestrzenią.  Niskie nadproża ubraliśmy w lustra w złote pasy, ściany wyłożyliśmy zielonym welurem. Zmultiplikowane lampy na suficie stały się baldachimem dla łoża rozkładanego po rozsunięciu barków. Kabinę prysznicową zaprojektowaliśmy zaraz na wejściu, a małą łazienkę z misterną sztukaterią ubraliśmy w ceramikę 3d Vogua nawiązując do kafli z Delf, nadają szyku i elegancji.

Apartament Ebru czerpie energię z żywiołu wody. Paleta barw bazuje na odcieniach granatu i morskich niebieskości. Rybia łuska na ścianach, zmysłowa miękkość aksamitu, misterna sztukateria, światłowodowa kurtyna, za którą kryje się przestrzeń kąpielowa, iluminowany morskimi animacjami sufit- wszystkie te detale budują nastrój i pobudzają wyobraźnię. 

Apartament Urban Gold tu króluje ognista czerwień i złoto. Multiplikacja luster, miękkie kotary, oraz złoto dodały przestrzeni wigoru i wibracji. Zaprojektowaliśmy wjeżdżający nad wolnostojącą wannę szklany stolik, aby wykorzystać każdy centymetr cennej przestrzeni. Wanna staje się nogą od stołu, a lustrzany mebel po rozłożeniu wytwornym łożem.

Apartament Miasto- Metropolis, to inspiracja europejską metropolią, która nigdy nie śpi. Sufity, ściany wyłożyliśmy lustrami w geometryczną, złotą kratę aby uzyskać refleksy świateł, wprowadzić nieustanny ruch i rytm. Mobilne meble, siedziska i industrialna łazienka za ścianą z siatki zbudowały nastrój na tak małej przestrzeni.